Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

El Govern deixa amb menys arguments els comuns amb desprivatitzacions

El govern de la Generalitat deixa enrere la fama dels executius encapçalats per Artur Mas i està determinat a acabar les retallades i les privatitzacions. Com a mínim, a jutjar per l’anunci de culminació amb èxit del primer procés de desprivatització en l’àmbit sanitari que ha fet aquest matí Toni Comín. El moviment dóna un gir social a l’executiu que, sumat al presumible augment de la despesa social dels pressupostos de 2017 –com constava en els frustrats de 2016–, fan cada vegada més difícil el discurs crític de la CUP en matèria social. A més, també deixa més buit de contingut la dura oposició dels comuns al full de ruta independentista amb el pretext que el govern de Puigdemont no té les polítiques socials entre les prioritats.  

Redacció
Redacció 15/09/2016

Cap pèrdua de lloc de feina

El conseller de Salut ha assegurat que els serveis que rebia la Clínica del Vallès, d’àmbit privat, de part de l’Institut Català de Salut, ara tornaran als hospitals públics Parc Taulí de Sabadell i l’Hospital de Terrassa. Aquesta acció engegada pel Departament de Salut s’emmarca en el pla més important en els darrers 35 anys per enfortir el caràcter públic de la sanitat a Catalunya. “És una de les decisions més transcendentals de la conselleria en aquest mandat”, ha reblat. La desprivatització no provocarà cap pèrdua de lloc de feina, ja que els 32 treballadors fixes de la Clínica del Vallès que feien aquesta activitat al centre han estat absorbits pel Taulí (22) i per l’Hospital de Terrassa (10).

El següent a ser desprivatitzat, l'Hospital General de Catalunya

Per tal de poder assumir la nova activitat, el Parc Taulí ha posat en marxa una unitat centrada en el malalt gran i crònic amb 24 llits i ha incrementat 15 sessions de quiròfans setmanals i a Terrassa s’han augmentat vuit sessions de quiròfans setmanals i s'ha obert una unitat d’hospitalització amb 20 llits. “Eren llits i quiròfans que estaven tancats”, ha ressaltat el conseller, que ha recordat que l’èxit de la mesura a la Clínica del Vallès és un aval per poder continuar amb el pla per enfortir el caràcter públic de la sanitat. El següent pas serà el de l’Hospital General de Catalunya i el conseller ha explicat que els treballadors poden estar tranquils després de veure com ha culminat l’operació a Clínica del Vallès.

Relacionats