Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

El govern d’Andorra escollirà l’arquitecte del Museu Nacional d’Art abans del final de la legislatura

El ministre Portaveu i de Cultura del govern d’Andorra, Juli Minoves, ha anunciat que s’ha declarat d’interès nacional la construcció del nou Museu Nacional d’Art, que finalment s’ubicarà a l’antiga caserna dels bombers, al centre de la capital del país. Minoves ha afegit que la setmana vinent es presentarà el terreny als cinc arquitectes finalistes, Zaha Rhid, Norman Foster, Frank Gehry, Dominique Perrault i Jean Nouvel. A partir d’aquí, elaboraran un projecte i el govern escollirà el millor abans del final de la legislatura, a la primavera vinent. El ministre ha explicat que amb el canvi d’ubicació el cost de l’obra serà inferior i permetrà que el museu sigui molt més cèntric.

Redacció
Redacció 20/11/2008

Juli Minoves ha detallat que la parcel·la on s’ubicarà el Museu Nacional d’Art té 725 metres quadrats i correspon a les antigues casernes dels bombers d’Andorra la Vella. Així, els terrenys de Santa Coloma on en un principi es va dir que es construiria queden desafectats.

El canvi d’ubicació suposarà un important estalvi de recursos per ser una parcel·la urbana i, segons el ministre, crearà una sinergia amb els comerços de la zona. Està previst que l’obra tingui una durada d’execució d’uns tres anys, i l’estimació del seu cost no es podrà fer fins que no s’hagi escollit el projecte.

Aquest museu és un projecte totalment independent a l’equipament cultural que s’ha projectat a la Massana, que construirà l’arquitecte Frank Gehry i que consisteix en un Arxiu Nacional i un Museu de la Identitat.