Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

El Govern crearà una comissió parlamentària pel pacte fiscal

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha apostat aquest dimarts per crear una comissió de base parlamentària sobre el pacte fiscal, però ha subratllat que encara no s’ha parlat ni com ni quan es formalitzarà. ERC va plantejar aquesta possibilitat durant el ple de la setmana passada i ja el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, va obrir-hi la porta. Homs ha indicat que el Govern té ‘idees’ sobre el pacte fiscal i ‘les vol compartir’. M’estranyaria que no hi hagués acord’, ha afegit. Aquesta és una de les qüestions que es poden abordar en la reunió que mantindran dijous Mas-Colell amb els representants d’ERC Joan Puigcercós i Sergi de los Rios.

Redacció
Redacció 01/03/2011

En roda de premsa després de la reunió del Consell Executiu, Homs s’ha mostrat convençut que trobaran amb ERC un ‘punt d’equilibri per encetar’ els treballs sobre el pacte fiscal, després de la interpel·lació que va realitzar Joan Puigcercós durant el ple de la setmana passada. De fet, la moció que es sotmetrà a votació en la propera sessió plenària ja parla d’aquesta comissió de base parlamentària.

De tota manera, Homs ha indicat que aquest és un procés que no s’ha de fer amb una gran publicitat, perquè llavors no seria eficaç, i ha afegit que encara no s’ha parlat de com ni de quan es formalitzaria aquesta comissió.