Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

El Govern crearà en unes setmanes un consell assessor en polítiques socials i familiars

El Govern crearà en aproximadament 15 dies un consell assessor de polítiques socials i familiars que estarà format per una quinzena d’experts en diversos àmbits de les polítiques socials que analitzin l’actualitat i ajudin el Govern en el disseny de les polítiques. El conseller de Benestar, Josep Lluís Cleries, s’ha reunit aquest dilluns amb el portaveu del PSC, Miquel Iceta, i el de CiU, Jordi Turull. La creació d’aquest consell és un dels compromisos que van adquirir les dues formacions en l’acord signat per a facilitar la investidura del president de la Generalitat, Artur Mas. Cleries ha dit que el PSC va actuar de manera ‘responsable’ i que amb la trobada vol actuar amb la mateixa actitud.

Redacció
Redacció 18/01/2011

La reunió ha durat aproximadament mitja hora i s’ha celebrat a la seu del Departament de Benestar a Barcelona. En acabar la trobada, Cleries ha explicat als mitjans de comunicació que l’ha convocat per tal que els dos grups poguessin fer les seves aportacions. Ha dit que el PSC ha deixat ‘carta blanca’ perquè el conseller faci una proposta de l’estructura del consell.

La seva principal funció serà la de fer ‘un seguiment de la situació social’ per establir les actuacions a realitzar en cada moment. Ha afegit que davant la crisi econòmica i les conseqüències socials que aquesta comporta és positiu que el Govern tingui l’assessorament de persones que viuen els problemes socials des de ‘primera línia’.

El perfil de la quinzena de persones que l’integraran van des de directius d’ONG a professors universitaris. Els seus membres no rebran cap tipus de remuneració per aquesta tasca i abastaran tots els àmbits des les polítiques socials (família, infància, discapacitat, gent gran, dona, etc.).

Cleries ha dit que en quinze dies el Govern podrà aprovar l’estructura del consell. Un cop superat aquest tràmit començarà a funcionar, reunint-se més intensament al principi i posteriorment amb trobades que podrien ser cada quinze dies. Ha proposat que, si el Parlament i els grups parlamentaris ho veuen oportú, aquest pugui comparèixer al Parlament.

Actitud ‘responsable’ del PSC
Cleries ha valorat que l’actuació del PSC per fer possible la investidura de Mas com a president de la Generalitat va ser ‘responsable’, per la qual cosa ha decidit convocar en primer lloc a aquest grup parlamentari i a CiU per conèixer les seves propostes. ‘Hi va haver un grup que va actuar amb responsabilitat i aquest Govern vol correspondre amb la mateixa actitud’, ha contestat.

Ha afegit que en els propers dies també informarà la resta de grups parlamentaris sobre aquest consell.

Per la seva part, Iceta ha agraït la ‘bona disposició’ del conseller per impulsar aquest consell i ha destacat la ‘necessitat’ que el president Mas ‘mostri similar diligència’ en convocar la cimera sobre la crisi econòmica ‘a la que es va comprometre’ en el debat d’investidura i impulsi l’acord estratègic per a la internacionalització, la qualitat de l’ocupació i la competitivitat de l’economia catalana.