Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

El Govern combat l’amenaça del Gobierno contra els funcionaris amb “tranquil·litat”

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté subratlla que l'Executiu català respecta totes les afirmacions dels sindicats i col·lectius que representen treballadors públics que s'han pronunciat en els darrers dies, ja siguin de l'administració de la Generalitat o de l'Estat.

Redacció
Redacció 11/07/2017
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha fet una crida a la tranquil·litat i a la “màxima serenitat” dels treballadors públics de cara l'1-O.
 
En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, ha afirmat que el Govern respecta les afirmacions de tots els sindicats i col·lectius que representen treballadors públics de l'administració de la Generalitat i de l'Estat que s'han pronunciat en els darrers dies.
 
“La voluntat d'aquest Govern és preservar al màxim el conjunt dels treballadors públics”, ha reiterat pet després afegir que els polítics assumiran les responsabilitats del que ha qualificat de “decisió política”. La consellera ha acusat el govern espanyol d'amenaçar aquest col·lectiu adreçant cartes per advertir sobre els riscos dels seus actes.
 
“Seguint l'esperit de la Constitució”
 
En les últimes hores s'han posicionat sobre l'1-O diversos col·lectius que representen treballadors públics. Precisament avui dimarts el col·legi de secretaris locals i interventors de Catalunya ha manifestat a través d'un comunicat que actuaran “seguint l'esperit de la Constitució i de la normativa autonòmica”.
 
Davant d'aquesta situació, Munté ha reiterat que en cap cas el Govern vol sotmetre els treballadors públics en una situació no volguda i ha assegurat que no se situarà cap funcionari en una situació de dificultat, i menys vinculada amb la legalitat. A més, la consellera ha apuntat cap al govern espanyol acusant-lo d'amenaçar aquest col·lectiu. Una actitud que ha atribuït a la incapacitat de l'executiu de Rajoy.