Dissabte, 4 d'Abril de 2020 - Edició 618
La República

El govern Colau, ara en contra les entitats de la memòria històrica

Els últims tres anys la Coronela de Barcelona, recuperant el sentit cívic i implicació dels ciutadans en els afers ciutadans, feia guàrdia de forma totalment desinteressada i gratuïta els dies de les jornades de portes obertes a l'Ajuntament de Barcelona en el dia de la Patrona de la ciutat. Segons l’entitat, aquest any el regidor de “ciutadania” de l’ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, ha rebutjat la seva participació amb l’argument que “un cop acabats els actes amb motiu de la commemoració del Tricentenari i havent gaudit del canvi de guàrdia durant les darreres diades de Santa Eulàlia i Corpus, hem previst una programació alternativa d' espectacles infantils per a la jornada d’aquest any”.

Redacció
Redacció 07/02/2016

L’entitat critica l’actitud del govern Colau que prefereix gastar diners públics enlloc d'acceptar la participació ciutadana de manera gratuïta i altruista i lamenten que aquest govern consideri que “la nostra història és pot treure només a passejar cada 300 anys” i que les associacions que treballen per a la dignificació d'aquesta història no mereixen la més mínima consideració.
 
Cal recordar que la Coronela era la força armada del municipi de Barcelona, formada per milícies urbanes de ciutadans militaritzats dels gremis d'Oficis que actuaven a l'empara de les Constitucions Catalanes i gaudien d'autonomia per armar i defensar-se en cas d'agressió. S’s'organitzava en companyies, sota el comandament del conseller en cap del Consell de Cent de la ciutat. Fins el 1714 vaser l’encarregada de la defensa de la ciutat i fou desarmada i abolida després del darrer setge de la guerra de Successió espanyola, passant a partir llavors a estar custodiada per l'exèrcit reial.

Relacionats