Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

El Govern celebra que ‘La Vanguardia’ aposti per la normalització lingüística

El president de la Generalitat, Artur Mas, considera que el diari ‘La Vanguardia’ fa ‘un pas endavant per la normalització lingüística’ amb la seva futura versió en català. Mas felicita el rotatiu per haver pres aquesta decisió després de 130 anys i opina que l’aposta serà ben rebuda pels lectors perquè ‘hi ha molta gent al país que ho esperava’. L’anunci del Grup Godó de publicar la seva principal capçalera en català és vista per Artur Mas com un ‘regal’, ja que es tracta d’un diari de ‘gran solidesa i projecció’. Per la seva banda, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha considerat la notícia ‘de gran relleu’, ja que, amb la nova edició, el català ‘guanya molt’ i el castellà ‘no perd’.

Redacció
Redacció 28/02/2011

Per la seva banda, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha assegurat que el naixement de la nova edició en català de la Vanguardia és una notícia cultural ‘de gran relleu’. Mascarell considera que el mapa comunicatiu català tindrà ‘més opcions i serà més plural’, i ha donat l’enhorabona al rotatiu i als lectors catalans que, a partir d’ara, ‘tindran més opcions i podran llegir en el mateix idioma amb què pensen’. Segons el conseller, amb la nova edició del diari, el català ‘guanya molt’ i el castellà ‘no perd’ perquè els dos idiomes tindran capçalera. Mascarell ha fet aquestes declaracions durant la inauguració de la Biblioteca de Ponent, la vuitena que s’adhereix al ‘Pla de biblioteques municipals de Sabadell’.

Segons el conseller, Catalunya ha guanyat la ‘batalla de les biblioteques’, però encara té pendent ‘la batalla de la lectura’. Mascarell ha recordat que el 40% de la població catalana no llegeix mai un llibre i ha destacat la importància de fer-ho. ‘La lectura configura la nostra manera de mirar la realitat’, ha afegit.

La nova biblioteca de Sabadell, situada al barri de Can Rull, és la vuitena del ‘Pla de biblioteques municipal’ de la ciutat. Una iniciativa que, segons el seu alcalde, Manuel Bustos, pretén dotar el municipi d’uns equipaments culturals de qualitat en el territori. Bustos s’ha mostrat molt satisfet amb la inauguració del nou centre que disposarà de més de 40.000 documents.

Per la seva banda, el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, ha assegurat que la crisi no farà parar la xarxa de biblioteques municipals d’arreu de Catalunya. Fogué ha dit que, amb les noves tecnologies, neixen més reptes i ha assegurat que, a partir d’ara, el nou objectiu és estudiar com combinar el llibre electrònic amb el tradicional.