Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

El Govern català posa el nom de Tarradellas a la sala on es reuneix en el 30è aniversari del seu retorn

El Govern de la Generalitat ha acordat aquest dimarts el canvi de nom de l’actual Saló Daurat, on es reuneix el Consell de Govern. A partir d’ara es dirà Sala Tarradellas. L’executiu ha decidit fer aquest canvi coincidint amb el 30è aniversari del retorn a Catalunya del president Josep Tarradellas, i del restabliment de la Generalitat. Aquest vespre, el president de la Generalitat presidirà un acte d’homenatge a Tarradellas que es farà al Saló Sant Jordi del Palau. D’altra banda, el Govern també té previst aprovar inversions per valor de més 5 milions d’euros per a inversions a les escoles.

Redacció
Redacció 23/10/2007

A l’acte d’homenatge està previst que hi assisteixin consellers del Govern Tarradellas, com Jordi Pujol, Lluís Armet, Joaquim de Nadal, Ramon Espasa, Carles Sentís, Josep Maria Triginer i Josep Maria Bricall, així com familiars de l’expresident, com el seu fill Josep, i una nombrosa representació del Govern actual.

També hi assistiran membres de la comissió negociadora del retorn de Tarradellas de l’exili i del Consell de Forces Polítiques, agrupació política que es va crear el 23 de desembre del 1975 formada per partits catalans amb l’objectiu de reivindicar, propiciar i impulsar la constitució d’un govern provisional de la Generalitat des del moment de la ruptura democràtica, amb el compromís de convocar i celebrar eleccions al Parlament en el termini més breu possible.

Altres assistents seran persones que van tenir un paper clau en el restabliment de la Generalitat, com ara la del qui va ser ministre de Governació, Rodolfo Martín Villa, o qui va ser governador civil de Barcelona, Salvador Sánchez Terán.

L’acte començarà amb imatges de l’arribada de Tarradellas a l’aeroport del Prat i el seu recorregut per Barcelona fins al balcó del Palau de la Generalitat, on va pronunciar el ‘Ja sóc aquí!’. Durant l’acte, el president de la Generalitat farà el discurs de clausura i posteriorment, Montilla, acompanyat dels assistents, es desplaçarà al Saló Daurat, on es descobrirà una placa amb el nou nom de la sala.

Rodalies i inversió en escoles

D’altra banda, en la roda de premsa habitual de cada dimarts, a dos quarts de dues del migdia, compareixerà el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, acompanyat de la portaveu del Govern, Aurora Masip. Nadal informarà de l’evolució del dispositiu especial de transport i mobilitat, que s’ha establert arran de la interrupció del servei de tren de FGC, entre les estacions de l’Hospitaliet i plaça Espanya, i del de Renfe, en el trajecte Bellvitge-Sants, a causa de les obres de la línia del TGV al seu pas per Bellvitge.

El Govern també té previst aprovar una partida d’inversions de més de 5 milions d’euros per a inversions a escoles.