Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

El Govern barceloní per primera vegada en minoria pel cas TGV

El govern barceloní, format per PSC i ICV, ha promès garantir la “màxima seguretat” en la construcció del polèmic túnel del TGV pel centre de Barcelona i oferir la màxima “transparència” als ciutadans mitjançant informació constant sobre l’avanç de les obres. El bipartit ha assumit aquest compromís mitjançant una mesura de govern presentada aquest divendres en el primer ple ordinari del mandat, que ha estat rebuda amb escepticisme pels tres partits de l’oposició, CiU, PP i ERC.

Redacció 20/07/2007

La mesura de govern impulsada pel bipartit barceloní es compromet a “potenciar el funcionament de les comissions de seguiment existents pel seguiment de les obres entre Sants i Sagrera als districtes de l’Eixample i de Sant Martí, la constitució de les quals està prevista per aquest mes de juliol, reforçant-les amb la incorporació del suport administratiu i tècnic de caràcter estable que permeti fer-ne un seguiment estricte i l’atenció als ciutadans”. En aquest sentit s’implantarà una oficina municipal “com a referent pel que fa a la participació i a la informació al ciutadà”.

A més, el consistori demanarà als col·legis professionals d’Enginyers de Camins Canals i Ports i d’arquitectes que creïn sengles Comitès Tècnics de seguiment dels treballs de construcció del túnel “per tal de poder assessorar i proposar actuacions de manera immediata en cas de necessitat”.

En la mateixa línia, la mesura preveu una compareixença “periòdica” del delegat del ministeri de Foment a Barcelona, com a promotor de les obres, junt amb un representant de la direcció de les obres i un representat municipal “per tal d’informar regularment de la marxa dels treballs i de l’estat precís d’execució”. La periodicitat d’aquesta compareixença, aclareix la mesura, “podrà dependre de la fase en que es trobin els treballs”.

Les declaracions

La segona tinenta d’alcalde, l’ecosocialista Imma Mayol, ha acusat a l’oposició de fer un ús partidista de la por que va generar als barcelonins la crisis del Carmel.

El president del grup municipal d’ERC, Jordi Portabella, ha qualificat de “decebedora” la mesura plantejada per l’Ajuntament.

El president del grup municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, es qüestiona si el fet que ara l’Ajuntament prometi la màxima seguretat en les obres significa que fins ara aquesta seguretat no estava garantida.

El president del grup municipal de CiU, Xavier Trias, demana als responsables de les obres del TGV que deixin de dir “tonteries” i tinguin cura del projecte.