Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

El Govern Balear sol·licita al Ministeri reprendre les negociacions pel traspàs de les competències de Justícia

El Govern ha sol•licitat formalment al Ministeri reprendre les negociacions per abordar el traspàs de les competències de Justícia a Balears. Així, l’executiu està a l’espera que el departament dirigit per Mario Fernández Bermejo li comuniqui la data elegida per la reunió entre les dues administracions. Sembla ser que ja s’ha enviat una carta formal al Ministeri en aquest sentit, sense que fins avui s’hagi rebut resposta sobre el moment escollit perquè les delegacions del Govern espanyol i balear es reuneixin un altre cop.

Redacció
Redacció 07/02/2008

Les negociacions per acordar el traspàs estaven sent dirigides pel secretari d’Estat de Justícia, Julio Pérez, i el conseller de presidència, Albert Moragues, els quals ja van mantenir dues trobades els mesos d’octubre i novembre.
En aquesta última cita tots dos es van emplaçar a una pròxima reunió que se celebraria a mitjans de gener i que finalment no s’ha produït.

La pròxima reunió se centrarà en la confecció d’un annex afegit per al desenvolupament d’infraestructures a l’illa a la dotació anual del traspàs de competències, i concretament, en la construcció del nou edificis de jutjats d’Eivissa.
Les dimensions del projecte i les dues alternatives per a la seva ubicació -en el complex Eivissa centre o als terrenys de l’estació d’autobusos- van fer que les dues administracions se centressin a resoldre aquesta qüestió per poder prosseguir la resta del procés.

El mateix Pérez va detallar que la magnitud del nou edifici judicial i les dificultats tècniques que implicaven condicionaven el procés de traspàs, de manera que tant el Ministeri com el Govern es van instar a abordar-lo per arribar a un consens sobre el mateix.

A part de les inversions, l’Estat i el Govern se centraven a acordar la dotació anual que assumiria el Govern per garantir la gestió balear de la justícia, i que s’estimaven en una xifra pròxima als 52 milions per any amb la incorporació del capítol annex d’inversions. Tot i això, el conseller de Presidència va precisar que el Govern esperava incrementar aquesta quantia amb els transcurs dels contactes.

Sobre les previsions per completar el traspàs, tant el Ministeri com el Govern son partidaris de culminar-ho abans de les eleccions generals del 9 de març, si bé el mateix Moragues va subratllar fa poc que hauria de produir-se un “miracle” per tal de culminar el traspàs abans de les eleccions.