Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

El Govern atorga una subvenció de 2,7 MEUR a Òmnium Cultural

La Generalitat atorgarà una subvenció de 2.719.358 euros, repartides en quatre anualitats, a Òmnium Cultural per finançar activitats relacionades amb la llengua, la cultura i la ‘personalitat nacional’ que l’entitat realitzi fins l’any 2010. Aquest 2007 s’hi destinaran, 650.000 euros; el 2008, 669.500 euros; l’any 2009, 689.585 euros, i l’any 2010, 710.273 euros. Un acord que ha estat formalitzat aquesta tarda de dimecres pel vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, i el president d’Òmnium Cultural, Jordi Porta.

Redacció 13/12/2007

Segons ha destacat el vicepresident, el conveni pluriennal pretén aportar l”estabilitat necessària’ per permetre el traçat i l’assoliment d’objectius a ‘mitjà i llarg termini’, ‘garantint quelcom tant preuat com la independència per a l’entitat’.

El conveni signat estableix les línies d’actuació prioritàries; la promoció i el suport de les activitats referència de l’entitat, com són el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, Nit de Santa Llúcia i la Festa per la Llibertat; el recolzament a l’activitat ordinària d’Òmnium, que passa per cicles de xerrades, conferències, presentacions de llibres, cicles formatius i culturals diversos. També es fixa com a objectiu prioritari el suport a l’edició de materials de difusió, amb especial èmfasi a la revista Òmnium; l’ajut continuat al funcionament ordinari de l’entitat i la seva estructura territorial i també l’impuls a l’aplicació, seguiment i avaluació de resultats del Pla Estratègic 2007-2009, que marca el full de ruta de l’entitat pels propers quatre anys.

Així mateix, el vicepresident ha destacat que ‘la confiança’ en una entitat com Òmnium Cultural no només prové de la seva ‘destacada i reconeguda’ trajectòria, sinó també per la seva capacitat ‘real i vigent’ d’aportar idees, projectes i facilitar el debat entre diversos agents socials i polítics preocupats per l”esdevenidor del país’.