Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023
Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023

Per al Govern “no hi ha pla B” si el Constitucional revoca l’Estatut: l’únic pla és desplegar-lo

|

- Publicitat -

“No hi ha cap pla B en el Govern”, sinó que “el pla és desplegar l’Estatut”, ha insistit, a preguntes dels periodistes, després d’haver apuntat el convenciment del govern català que el nou Estatut “ofereix les màximes oportunitats d’autogovern” i l’únic compromís és el del seu desplegament.

Publicitat

Saura ha destacat l’agilitat amb la qual el Govern porta a terme les reformes legislatives que li competeixen en el desplegament de l’Estatut, després que s’aprovés el Projecte de llei de l’Agència Tributària, el mes de febrer passat, i ahir el del Consell de Garanties Estatutàries.

“En menys de cinc mesos, els projectes de dos de les tres lleis més importants” de desplegament de l’Estatut “estan aprovats i el tercer, del president i el Govern, s’aprovarà en les pròximes setmanes”, ha apuntat.

Segons el conseller d’Interior, “abans de final d’any, en referència a les lleis de desenvolupament bàsic de l’Estatut en el Parlament, Catalunya haurà complert amb els deures que es desprenen del text”.

També ha assenyalat que el president de la Generalitat, José Montilla, “té més convicció que jo en la necessitat de desplegar amb força l’Estatut”, i per aquesta raó aquest desenvolupament es porta a terme “amb una rapidesa important”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió