Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El Govern aragonès preveu presentar en les pròximes setmanes el projecte de la Llei de Llengües d’Aragó

El president aragonès, Marcelino Iglesias, va anunciar ahir que el seu Govern preveu presentar en les pròximes setmanes el projecte de la Llei de Llengües d’Aragó, en compliment de l’exigència legal establerta referent a això en l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat.

Iglesias va fer aquesta afirmació a Alcampell, localitat altaragonesa fronterera amb la comunitat catalana, on va inaugurar un sistema de connexió al Canal d’Aragó i Catalunya que permetrà subministrar aigua de qualitat als habitants d’aquesta població. Iglesias va assegurar que la presentació d’aquest projecte legislatiu és ‘un compromís a complir’ pel govern aragonès.

Redacció
Redacció 17/10/2008

‘No perquè m’ho demanin els habitants d’aquesta zona, que tenen aquest gran patrimoni cultural aragonès que són les nostres llengües, sinó perquè és un imperatiu del nostre Estatut’.

El president va afegir que després de vint-i-cinc anys a l’espera de desenvolupar aquesta ‘exigència’ legal establerta en el marc estatutari aragonès, l’Executiu regional confia a presentar l’esborrany d’aquest projecte de llei en les pròximes setmanes, encara que no va precisar el termini exacte. Les discrepàncies entre els dos socis de Govern -el PAR no accepta que el català es consideri una llengua pròpia aragonesa- dificulten i endarrereixen la seva tramitació.