Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

El govern andorrà no pensa ampliar el nombre de canals de TDT fins després de les eleccions

El govern andorrà ajornarà fins després de les properes eleccions la decisió d’augmentar el nombre de canals de televisió que es poden rebre al país via TDT. Així ho ha explicat el ministre d’Urbanisme i Ordenament Territorial, Xavier Jordana, que creu que l’oferta actual de canals de televisió gratuïts és suficient, i per tant, el govern que surti de les properes eleccions serà l’encarregat de decidir si els deu canals més que pot encabir la TDT es destinen a canals estrangers o bé s’opta per les concessions internes.

En aquest sentit, Jordana creu que un procés d’aquestes característiques hauria de fer-se de la manera ‘més despolititzada possible’.

Redacció
Redacció 03/11/2008

Xavier Jordana considera que els canals actuals cobreixen suficientment les necessitats del país, tant en continguts com en criteris de llengua. De fet, el ministre creu que és difícil trobar nous canals de televisió gratuïts que puguin aportar ‘alguna cosa’ i per aquest motiu, s’optarà per no ampliar el nombre de canals a curt termini. Pel que fa a l’opció de fer concessions internes, Jordana creu que és millor posposar-ho per la següent legislatura, per evitar polititzar l’assumpte tot i que creu que aquest hauria de ser un punt important en els programes electorals dels partits que concorrin als propers comicis generals.

De fet, el ministre creu que la població demana una programació més selectiva ‘encara que ho hagin de pagar’ i en aquest sentit, el que es vol és potenciar els paquets de la fibra òptica que ofereix el Servei de Telecomunicacions d’Andorra (STA). Precisament, el desplegament de la fibra òptica que està duent a terme l’STA va en aquesta direcció, i es preveu que arribi a totes les llars andorranes al 2010. El desplegament de la fibra òptica és, segons el director general de l’STA, Jaume Salvat, un projecte complex, sobretot per fer arribar la instal·lació a les llars particulars, i ha afegit que aquets procés ha suposat un canvi de filosofia comercial, ja que ara és l’STA que visita als clients per oferir els serveis.