Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

El Govern andorrà diu que si la vaga de Correus s’allarga demanaran una reunió per accelerar la seva resolució

El ministre Portaveu d’Andorra, Juli Minoves, ha dit que l’executiu està preocupat per la vaga dels treballadors de Correus i que si s’allarga durant més dies demanaran una reunió per obtenir informació detallada de la problemàtica per intentar accelerar al màxim la seva resolució. Tot i això, Minoves s’ha referit a la ‘sort’ que té el país de disposar de dos operadors de correus. Mentrestant, els treballadors han iniciat una recollida de signatures i segueixen sense tenir notícies de l’empresa.

El portaveu dels afectats, Javier González, considera que l’operador francès no té ni el personal ni la infraestructura suficient per assumir la feina que correus espanyols ha deixat de fer.

Redacció
Redacció 06/11/2008

Juli Minoves ha dit que el govern lamenta la situació de vaga i que li preocupa perquè afecta a la ciutadania, tot i que la problemàtica està minimitzada pel fet que Andorra tingui dos operadors de correus, i que si un no dóna el servei els ciutadans es poden adreçar a l’altre, ja que els dos ‘són vàlids i donen un servei públic’. El ministre ha explicat que fins ara ja s’ha fet un seguiment de la situació i que espera que es resolgui el més aviat possible mitjançant els mecanismes espanyols. Tot i això, si la vaga continua més dies, el govern demanarà més informació i posteriorment de fer una reunió per mirar d’accelerar al màxim la resolució d’aquesta qüestió dins de les seves competències.

De la seva banda, el portaveu dels empleats que reclamen una equiparació dels sous amb els dels funcionaris, Javier González, ha explicat que un 70% del personal està en vaga des de dilluns i que aquest dimecres s’ha iniciat una recollida de signatures que ha tingut molt bona rebuda, ja que durant la jornada ja n’han obtingut més de 100. Com que aquesta acció s’ha iniciat d’una forma espontània, encara no han decidit a qui presentaran les signatures. Les opcions que es barallen són presentar-les al cap de govern per aconseguir que actuï de mediador, a l’ambaixada d’Espanya o directament a l’empresa espanyola.

González ha recordat que les oficines de Canillo i de Sant Julià de Lòria estan tancades, i que als nuclis d’Encamp i de la Massana tampoc s’està repartint el correu, així com al centre d’Andorra la Vella, i a la parròquia d’Ordino excepte el nucli urbà. Tot i que els intents per contactar amb l’empresa i aconseguir una negociació són constants a través del sindicat de Comissions Obreres, fins a dia d’avui no s’ha aconseguit cap resposta.

Javier González ha explicat que el 80% del correu d’Andorra (l’intern, els certificats i al paqueteria) el reparteix l’operador espanyol, i que la Poste triga un mes per fer serveis de correu intern. A més, considera que l’operador francès no està preparat per assumir la feina que s’ha deixat de fer a causa de la vaga, perquè no tenen ni personal ni infraestructura suficients.