Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El Google ‘Ñ’ de TV3

|

- Publicitat -

Ara fa 25 anys del naixement d’una de les poques estructures d’estat que va deixar d’herència al país el mandat de Jordi Pujol de dues dècades. Aquella TV3 que naixia un llunyà 1983 lluitava per esdevenir una televisió de referència al Principat, establint uns cànons i uns estàndards de qualitat nous fins a esdevenir la televisió nacional de Catalunya, és a dir, l’emissora que representava als catalans.

Se’n parla molt de l’espanyolització o no de TV3. De si realment és així i quan comença aquest suposat procés. Algun exemple lamentable hi ha tot i que també apareixen coses més que positives. Ara posarem un exemple de les coses que no s’han de fer, amb afany constructiu per tal que es corregeixin. Al l’Espai Internet, que s’emet als informatius de TV3 i al 3/24, hem trobat un cas bastant paradigmàtic. Allí hem vist com els periodistes de TV3, tot i tenir el sistema operatiu i el navegador configurats en català, utilitzen reiteradament el Google en castellà, tal com es pot apreciar a aquesta captura del programa.

Publicitat

 

Tal com denuncia en Marc Belzunces, aquest ús del Google en castellà només pot ser intencionat, ja que quan un navegador en català entra a Google per defecte carrega la versió catalana. Un acte que decep ja que precisament TV3 és un dels patrons fundadors del domini .CAT i amb aquesta mena de deixadeses, la televisió nacional de Catalunya falla a l’hora de promoure la llengua catalana que és un dels seus sentits fundacionals.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut