Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El Godó de Tenis estrenarà la condició d’ATP World Tour 500

Aquest dijous s’ha presentat una nova edició del torneig Barcelona Open Banc Sabadell-57è trofeu compte de Godó, i enguany la cita barcelonina estrena la condició d’ATP World Tour 500, una categoria que el situa com a desè torneig en importància del calendari anual organitzat per l’Associació de Tennistes Professionals (ATP), segons els organitzadors. Aquest 2009 el torneig de tenis català es disputarà entre el 16 i el 26 d’abril a les instal·lacions del Reial Club de Tennis de Barcelona-1899. El trofeu compte de Godó, que se celebra des de 1953, aconsegueix amb aquesta pujada de categoria més notorietat internacional, situant-se just per darrera de competicions com el Roland Garros.

Redacció
Redacció 13/03/2009

La presentació del campionat la fet l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, acompanyat per Albert Costa, director del torneig, Albert Agustí García-Navarro, president del Real Club de Tenis Barcelona 1899; Josep Oliu i Creus, president del Banco de Sabadell, i Jose Luis Escañuela, president de la Real Federació Espanyola de Tenis.

L’ATP World Tour 500 són tornejos que formen part del circuit ATP, i que són la tercera sèrie més important per darrera dels Grand Slam, ATP Masters 1000. També estan per davant dels ATP World Tour 250. La pista central de terra batuda del Reial Club de Tennis de Barcelona compta amb un aforament per a 7.800 espectadors, i enguany s’estrena village. L’actual número 1 del món Rafael Nadal intentarà sumar la seva cinquena victòria en aquest torneig Godó.

L’Ajuntament de Barcelona vol promocionar aquest torneig dins del programa d’actuació municipal, que pretén impulsar Barcelona com escenari d’esdeveniments esportius per promocions econòmiques, turístiques i socials. Per això el consistori aporta un milió d’euros al patrocini del torneig, i es converteix en col·laborador institucional.

Abans del Godó es disputarà el Champions Cup 09, primer torneig del circuit ATP Champions Tour 2009. Per quarta vegada aquest esdeveniment es fa a Barcelona, enguany entre el 16 i el 19 d’abril. El Champions Cup 2009 reuneix alguns dels millors jugadors de tennis de la història. Aquesta competició només la disputen jugadors que han arribat al número 1 mundial durant les seves carreres competitives, han jugat una final de Grand Slam o han guanyat la Copa Davis. A més es reserven dues places per a convidar jugadors del país on es disputi.