Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

El Gobierno prepara una nova ocupació policial a Catalunya per al 19 i 22 de desembre

Redacció | L'ocupació policial de l'1 d'octubre té tots els números de repetir-se durant els dies abans i després de les eleccions del 21 de desembre. Segons informa el diari El País, el ministeri de l'Interior prepara un nou dispositiu per a la cita electoral.

Redacció
Redacció 12/12/2017
Aquest desplegament policial comptaria amb 3.500 agents de la Guàrdia Civil i controlaria el territori entre els dies 19 i 22 de desembre, només dos dies abans i un després de les eleccions del 21-D. Segons el document al qual ha tingut accés el diari unionista, l'operació hauria començat ahir dilluns amb l'anul·lació de tots els permisos per a les vacances de Nadal i començaria la mobilització dels efectius necessaris per arribar a la xifra que s'ha proposat el ministeri.
 
En el mateix informe es detalla que els agents desplaçats a territori català no podran gaudir de cap permís, i justifica la mobilització en el marc de l'Operació Copèrnic, el nom que va rebre el desplegament de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a Catalunya durant el setembre, octubre i novembre, i per la “circumstància extraordinària” del moment.