Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

El Gobierno ofega el sistema d’ensenyament català

“El principal avantatge [amb la independència] és que tornarem a tenir autogovern i no estarem intervinguts. Les competències que tenim, el que passa és que ara estem en llibertat vigilada o sense llibertat”, ha comentat en una entrevista.

Redacció
Redacció 27/07/2017
La nova consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Clara Ponsatí ha assegurat que el sistema d'ensenyament català es troba en una situació de “llibertat vigilada o sense llibertat” per part del Gobierno i ha defensat que una eventual proclamació de la independència serviria per recuperar l'autonomia i l'autogovern.
 
“El principal avantatge és que tornarem a tenir autogovern i no estarem intervinguts. Les competències que tenim, el que passa és que ara estem en llibertat vigilada o sense llibertat”, ha comentat en una entrevista amb Europa Press.
 
En defensa d'una independència de Catalunya per al sistema educatiu, ha afegit que “ens traurem de sobre aquesta espècie d'afany d'invasió de competències, tenint en compte que el sistema educatiu català funciona i no ens ho hem d'inventar”.
 
Sobre el referèndum
 
La consellera ha reiterat que el Govern organitzarà la logística necessària perquè tots els catalans que vulguin votar ho puguin fer: “No ho poden impedir però potser ho poden interferir”, ha constatat preguntada pels possibles obstacles.
 
Ha assegurat que quan es convoqui un referèndum hi haurà una legalitat garantida pel parlament. “Barcelona no estarà disposada a complir amb la legalitat del Parlament? Són ells els que han de respondre aquesta pregunta”