Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

El Gobierno enfosqueix els comicis amb més presència policial als col·legis electorals

Redacció| El 21-D, hi haurà una patrulla de Mossos d'Esquadra a cada col·legi electoral i no una per cada dos. Així ho ha assegurat el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, que ha explicat que també hi haurà més presència de forces de seguretat espanyoles en els entorns de recollida i processament de les dades. El popular ha indicat que aquest reforç servirà per evitar que “ningú pugui prendre qualsevol mesura per intentar boicotejar el normal funcionament de la jornada electoral”, quan ells mateixos van criticar durament ERC per proposar -així com també ha fet l'Assemblea Nacional Catalana- un recompte paral·lel dels vots i així evitar tupinades. Fa dos dies, la Junta Electoral Central (sense cap membre en representació de partits independentistes i sí de PP, PSOE, C's i Podemos) va rebutjar permetre la presència d'observadors internacionals per assegurar uns comicis amb garanties democràtiques. 

Redacció
Redacció 07/12/2017
Amb tot, segons Millo, és “inconcebible” que hi hagi representants polítics que qüestionin la transparència i garanties d'aquestes eleccions i ha apuntat que l'organització s'està portant a terme en coordinació amb l'àrea de processos electorals de la Generalitat. “Els encarregats d'organitzar aquestes eleccions són els mateixos que van organitzar les del 27-S”, ha reblat. 
 
En aquest sentit, ha apuntat que els funcionaris de la Generalitat -intervinguda en aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola-  s'ocupen de contractacions i adjudicacions i que el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació -un dels departaments que pateix més control estatal- es fa càrrec de la part tecnològica, “com sempre”. Els membres de les meses, ha continuat, també s'escullen per sorteig, com es fa habitualment.