Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

El gir independentista de Colau provoca tensions a @bcnencomu

24 hores després de la sacsejada electoral a Barcelona la portaveu i màxima responsable de Podemos a Catalunya, Gemma Ubasart, feia un anunci “sorprenent” i destacable, obria la porta a una candidatura conjunta de les esquerres i posava la condició d’un paper discret dels actuals dirigents eco-socialistes, en bones paraules: que es fessin un “Ricard Gomà”. Poques hores després, el portaveu de la CUP i diputat Quim Arrufat, d’una manera poc inhabitual per la rapidesa de la contesta, no tancava la porta a la proposta i ho feia sense mencionar, com van fer a les negociacions per la candidatura de Barcelona en Comú, que no hi fos ICV-EUiA, només posava la condició que Podemos oblidés la solució d’un canvi a Espanya.  

Redacció
Redacció 27/05/2015

 El gir espectacular de la situació ha fet esclatar les alarmes a l’actual direcció d’ICV-EUiA

Quan aquest dimarts els eco-socialistes encara es trobaven celebrant el resultat de Barcelona, un cop feta la dissolució municipal dins de Barcelona en Comú amb el sacrifici inclòs d’un regidor competent com Ricard Gomà,  han saltat les alarmes al comprovar el gir de Gemma Ubasart cap a un pacte independentista amb Procés Constituent de la monja Forcades i la CUP amb Antoni Baños. Un pacte que deixa ICV-EUiA en un clar paper secundari, si són discrets i sense gaires pretensions. És a dir si accepten fer-se “un Ricard Gomà” trobaran la manera de compensar-los.

Espanya embogirà davant un nou pol independentista liderats per “una monja i un anarquista”

Una parella explosiva, un discurs que formula un nou pol independentista i que anirà a competir amb ERC en la seva part ideològica. Aquest tercer pol independentista juntament amb CiU i la llista de president, i la llista d’ERC amb ex-socialistes,  perfilen una clara majoria independentista en el Parlament que sorgirà el proper 27S.

ICV-EUiA una coalició a la deriva i sense futur electoral el proper 27S

Les alarmes han esclatat, l’alegria d’obtenir una gran resultat a Barcelona els ha durat poc davant un escenari que els deixa aïllats i sense espai polític amb qui lluitar. Herrera i Camats s’han carregat l’esperit del PSUC i ara els hi tocarà viure circumstàncies complicades.