Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

El Galeuscat no debatrà la seva reedició fins que el BNG esculli un nou líder

La reedició o no del Galeuscat les pròximes eleccions europees queda posposada fins que el BNG, un dels integrants de la coalició, esculli el seu nou líder després de la dimissió aquest dissabte d’Anxo Quintana. Així ho ha expressat el líder d’Unió, Josep Antoni Duran Lleida, que ha remarcat que no es tracta d’una decisió ‘unilateral’ de CiU sinó de les quatre formacions polítiques que l’integren, BNG, PNB, CDC i UDC. ‘Hem de veure qui és el nou dirigent del partit i n’hem de parlar les quatre forces polítiques juntes’, ha explicat. El candidat d’Unió a les eleccions europees, Salvador Sedó, ha assegurat que ara per ara ‘està tot obert’.

Redacció
Redacció 16/03/2009

Duran ha remarcat la incidència que les eleccions a Euskadi i a Galícia, i especialment la ‘crisi política’ al BNG que ha comportat la dimissió del seu líder, Anxo Quintana, poden tenir en la futura reedició del Galeuscat, que haurà d’esperar a que el partit galleg esculli nou dirigent.

Sedó ha dit que el que ara cal és ‘no fer tantes declaracions’ i ‘esperar a veure quina és l’opinió dels altres partits, conèixer la seva posició’, i tractar d’assegurar, segons el candidat d’UDC a les eleccions del pròxim 7 de juny, ‘una major presència de Catalunya i del vot catalanista al Parlament Europeu’.

Duran Lleida i Sedó han participat aquest diumenge a la Festa del Militant d’Unió del Vallès Oriental, que ha tingut lloc a Santa Maria de Palautordera, i que ha aplegat al voltant de 200 persones.