Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El futbol no és per a noies

|

- Publicitat -

El futbol és un esport només pels homes. Què hi fa una dona xutant i corrent darrera d’una pilota si la seva feina hauria de ser la d’estar a casa cuidar dels fills i de la casa mentre el marit disfruta de l’oci?

Això és el que pensen des de l’Opus Dei en ple segle XXI. I hi ha proves: concretament al barri de Canyelles, on la Fundació Brafa, impulsada per l’organització religiosa al 1954, es nega a llogar el seu camp de futbol a noies.

Publicitat

No s’ho podien creure els 12 joves de Sant Andreu que van llogar un dels camps de futbol sala. Segons informa el diari ADN, el seu error va ser pretendre disputar un partit mixt, amb vuit nois i quatre noies. ‘Havia un sol vestuari però amb diferents compartiments, així que elles es van vestir a un diferent al nostre’, explica en Daniel. ‘Però va venir l’encarregat del camp i quan ja estàvem a punt per a jugar ens va dir que havíem d’abandonar les instal·lacions perquè no hi podien jugar noies’, recorda encara atònit. ‘Estàvem indignats’,insisteix.

L’encarregat del camp va argumentar que era una decisió del seu ‘cap’.

I semblava que no mentia ja que la resposta quan per telèfon una dona va voler llogar la pista fou automàtica: ‘Les instal·lacions no reuneixen les condicions perquè vinguin noies’ perquè ‘els vestuaris són generals’.

Malgrat oferir la possibilitat d’anar vestides d’esport des de casa, la resposta va seguir sent la mateixa, perquè seria ‘un problema més gran’ que una de les noies hagués d’usar el lavabo.

L’Ajuntament i la Generalitat argumenten que es tracten d’instal·lacions privades, sense subvencions, que apliquen el dret d’admissió. ‘Si les noies se senten discriminades i presenten denúncia, sí podríem actuar’, expliquen des de l’Oficina per la No Discriminació.

D’aquesta manera l’Opus Dei seguiex inculcant els seus valors als més de 15.000 alumnes que ha tingut aquest centre i els altres que té repartits per la geografia dels Països Catalans. Això sí, des del web expliquen que la Fundació Brafa  té com finalitat ‘contribuir a difondre entre la joventut els valors educatius de l’esport’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut