Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

El fons del Mediterrani és el més contaminat per escombraries del planeta

Alguns dels motius d’aquesta major concentració de residus a la zona mediterrània són les característiques del mar, que queda tancat i els residus confinats, i la densa urbanització de les costes d’Espanya, Itàlia i França. Però la contaminació per sòlids i plàstics és un problema arreu del món i s’estima que 6,4 milions d’escombraries van a parar cada any als mars i oceans.

Redacció 16/07/2007

La organització ecologista Greenpeace ha presentat aquest dilluns a Barcelona un informe sobre la contaminació dels oceans, que revela que el fons del mar Mediterrani és el més contaminat per escombraries del planeta, sobretot per la quantitat de residus de plàstic que hi ha dipositats. Alguns dels motius d’aquesta major concentració de residus a la zona mediterrània són les característiques del mar, que queda tancat i els residus confinats, i la densa urbanització de les costes d’Espanya, Itàlia i França. Però la contaminació per sòlids i plàstics és un problema arreu del món i s’estima que 6,4 milions d’escombraries van a parar cada any als mars i oceans.

En roda de premsa, el director de campanyes de Greenpeace de l’Estat espanyol, Mario Rodríguez, ha exigit mesures concretes i un canvi de producció industrial per protegir el mal. D’altra banda, el director de campanyes de Greenpeace Espanya, Mario Rodríguez, ha explicat que el fons del Mediterrani és el més contaminat, amb un 80% de residus de plàstic. Per acabar, el responsable de la campanya d’oceans, Sebastián Losada, ha explicat que 267 espècies estan afectades per aquests residus, que persisteixen en el mar durant centenars d’anys.