Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

El fitxatge de Piqué fa volar Vueling a la borsa

Els fitxatxes estrella o revolució no només existeixen al món del futbol o de la televisió. També al món dels negovis. I sembla que el fitatge de Piqué per a la presidència de Vueling està donant fruits immediats. Els títols de l’aerolínia catalana han tancat aquest dimarts a la borsa amb una pujada del 8,89% fins a assolir els 17,15 euros, l’endemà que el consell d’administració cessés la fins ara presidenta, Barbara Cassani, i nomenés al seu lloc l’expresident del PP català Josep Piqué.

Redacció 14/11/2007

Josep Piqué, amb només un dia a la presidència de Vueling ha fet volar cap a munt les accions de l’aerolinia catalana. Els títols de Vueling s’han cotitzat entre els 17,68 euros del preu més alt i els 16,61 del més baix. En total, s’han intercanviat 1,57 milions de títols, un 32% menys que la seva mitjana de l’últim trimestre.

D’altra banda, el president del Grup Planeta, José Manuel Lara Bosch, ha assenyalat que l’objectiu d’Inversiones Hemisferio (principal accionista de Vueling amb un 26,8% del capital) no és manar l’aerolínia ni tenir-ne el 100% del capital, ja que si fos així ja hauria llançat una opa.

En la seva intervenció al fòrum Nueva Economía, Lara ha assegurat que el grup tampoc vol especular ni rendibilitzar la seva inversió a Vueling a curt termini, de manera que no abandonaran el capital de l’aerolínia “fins que no estigui consolidada”.