Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

El Fiscal General declara l’Estat de Setge contra el referèndum

Sense pietat, el Fiscal General de l'Estat. José Manuel Maza, ha anunciat les mesures per frenar la votació de l'1 d'octubre accentuant les accions que els seus antecessors varen aplicar contra els promotors de la consulta del 9N.

Redacció
Redacció 07/09/2017
Maza anuncia que s'han interposat querelles criminals contra la Mesa del Parlament per tramitar la Llei del Referèndum i la de Transitorietat. A la vegada, també actuarà amb la mateixa força contra els membres del Govern de la Generalitat que han signat el decret de convocatòria del referèndum.
 
El Fiscal posarà les querelles al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i ho fa d'acord amb la fiscalia de Barcelona, Lleida, Tarragona i Girona perquè utilitzi la policia judicial (Policia Nacional, Guàrdia Civil i Mossos d'Esquadra) perquè investiguin “qualsevol” actuació que tingui relació amb el referèndum amb l'acusació de delicte de desobediència, malversació i prevaricació. En aquest sentit, el Fiscal General ha determinat que intervindrà qualsevol instrument que permeti celebrar el referèndum.