Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

El fiscal demana cinc anys de presó per a Núria Pòrtulas

El fiscal ha demanat cinc anys de presó i una multa de 6.300 euros per a la jove de Sarrià de Ter, Núria Pòrtulas, per col•laboració amb banda armada. Segons l’advocat de la defensa, Benet Salellas ‘hi ha molt fum i molt poc resultat concret’ ja que el fiscal ‘combina totes les informacions per intentar construir el que no existeix’. Un cop conegut l’escrit de conclusions provisionals de la fiscalia ara és el torn de la defensa en la que Salellas ha explicat que seguirà en els mateixos termes que han mantingut sempre: que Pòrtulas és innocent i que es tracta d’un muntatge que s’ha fet a partir de ‘qüestions ideològiques’. ‘Anem a defensar que l’activitat de la senyora Pòrtulas no té cap relació amb el que es pot considerar terrorisme’, ha afirmat Salellas.

Redacció
Redacció 02/02/2009

Benet Salellas assegura que moltes de les referències que fa el fiscal estan relacionades amb la ideologia i l’activitat política anarquista de l’acusada i que ha utilitzat totes aquestes hipòtesis policials per fonamentar l’acusació. ‘És una imputació molt difusa, molt indeterminada i molt basada en la ideologia anarquista de Pòrtulas’, ha afirmat Salellas.

De fet, l’advocat considera que una mostra d’aquesta falta de proves és que demanen una pena de cinc anys de presó per a la jove, la mínima que té en compte la llei per col·laboració amb banda armada. Aquest fet sumat a que aquest delicte és ‘el més lleu’ relacionat amb el terrorisme que té la justícia són els arguments que avalen Salellas per afirmar que ‘és el límit casi per no haver-hi acusació’.