Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

El Financial Times desfà l’eufòria de Zapatero

El diari britànic ‘Financial Times’ dedica un article editorial en l’edició d’avui a la situació econòmica a Espanya, en què adverteix que l’actual bonança se sosté sobre elements "vulnerables" i en què acusa el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, de "fer-hi poc" per mantenir-la.

Redacció 19/04/2007

El Financial Times considera que Zapatero està traient “rèdits polítics del ‘boom’ espanyol”, malgrat que el seu Govern “hi ha fet poc perquè el creixement econòmic del seu país tiri endavant”. “Mantenir el control de despeses és una política necessària, però insuficient”, afegeix.

L’editorial del prestigiós rotatiu considera que els tres elements sobre els quals se sosté el creixement són els baixos tipus d’interès, el dinamisme del mercat laboral animat pels immigrants i el ‘boom’ en el sector de la construcció, fet que suposa “una barreja molt vulnerable”, sobretot en vista de problemes de fons com ara la baixa productivitat, la debilitat tecnològica i el fort dèficit comercial.

“Zapatero té poc a dir sobre com reduir aquests desequilibris” i “impulsar reformes que contribueixin a un creixement sostingut en el futur”. “Espanya ha de ‘reenginyar’ la seva economia i alhora celebra els seus èxits”, afegeix.

Aquest toc d’atenció a Zapatero per part de tota una institució en el marc econòmic mundial com és el Financial Times posa al seu lloc l’eufòria electoralista de Zapatero, que dilluns definia el 2006 com “el millor any econòmic de la democràcia”. Recordem que el rotatiu salmó encoratjava fa uns dies els escocesos a independitzar-se, ressaltant-ne els beneficis econòmics que implicaria per Escòcia.