Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023
Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023

El Financial Times desfà l’eufòria de Zapatero

|

- Publicitat -

El Financial Times considera que Zapatero està traient “rèdits polítics del ‘boom’ espanyol”, malgrat que el seu Govern “hi ha fet poc perquè el creixement econòmic del seu país tiri endavant”. “Mantenir el control de despeses és una política necessària, però insuficient”, afegeix.

Publicitat

L’editorial del prestigiós rotatiu considera que els tres elements sobre els quals se sosté el creixement són els baixos tipus d’interès, el dinamisme del mercat laboral animat pels immigrants i el ‘boom’ en el sector de la construcció, fet que suposa “una barreja molt vulnerable”, sobretot en vista de problemes de fons com ara la baixa productivitat, la debilitat tecnològica i el fort dèficit comercial.

“Zapatero té poc a dir sobre com reduir aquests desequilibris” i “impulsar reformes que contribueixin a un creixement sostingut en el futur”. “Espanya ha de ‘reenginyar’ la seva economia i alhora celebra els seus èxits”, afegeix.

Aquest toc d’atenció a Zapatero per part de tota una institució en el marc econòmic mundial com és el Financial Times posa al seu lloc l’eufòria electoralista de Zapatero, que dilluns definia el 2006 com “el millor any econòmic de la democràcia”. Recordem que el rotatiu salmó encoratjava fa uns dies els escocesos a independitzar-se, ressaltant-ne els beneficis econòmics que implicaria per Escòcia.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió