Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

El ‘Financial Times’ critica les maniobres del Gobierno per frenar l’1-O

El diari 'Financial Times' creu que les intervencions judicials fan guanyar adeptes pel procés independentista i critica els diferents mecanismes de Mariano Rajoy, president del Gobierno per frenar el referèndum.

Redacció
Redacció 19/07/2017
El Financial Times crítica les maniobres del Gobierno per frenar el procés independentista a través d'un article d'opinió del cap d'internacional del diari, David Gardner. “A Rajoy li queda poc marge per intervenir a Catalunya”, assegura el periodista a l'escrit.
 
“Els separatistes mai no han aconseguit més del 47% però cada ordre en contra ajuda a la seva causa”, comentava. També recorda a l'article que el mateix president del Gobierno, Mariano Rajoy, va tancar d'un cop de porta el 2012 que Catalunya tingués un sistema fiscal semblant al basc, i que, al cap de poc temps, van començar les mobilitzacions 'indepes' als carrers.
 
Gardner considera que el principal error de Rajoy és delegar el conflicte de Catalunya als tribunals i dóna suport a una sortida política i no pas a una judicial. Malgrat tot, adverteix que la millora fiscal autonòmica “pot ser massa petita i arribar massa tard”.