Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

El Festival Tradicionàrius d’enguany tornarà a Gràcia

El Tradicionàrius 08 se celebrarà entre el 4 d’abril i el 14 de juny, unes dates endarrerides uns quatre mesos per tal que el festival pugui tornar a Gràcia un cop finalitzin les obres que es duen a terme a la seu, que comptarà amb una sala de concerts rehabilitada amb capacitat per a 300 espectadors. A conseqüència d’aquestes obres, els recitals de les dues últimes edicions del festival van haver de celebrar-se en diverses sales barcelonines com els Lluïsos de Gràcia, Bikini o L’Auditori.

Redacció
Redacció 14/01/2008

El festival de música tradicional catalana Tradicionàrius d’aquest any tornarà a la seva seu del Centre Artesà (CAT), al barri barceloní de Gràcia i arrencarà a la primavera amb una trentena de concerts. La rehabilitació de la seu ha permès habilitar una fonoteca de música tradicional en què artistes, estudiosos i aficionats podran trobar més de 4.000 cançons gravades entre 1930 i 2007 en format mp3.

El Centre Artesà Tradicionàrius es va crear el 1933 a partir de la iniciativa de l’Associació Cultural TRAM, formada per músics i persones interessades en la promoció de la música i la cultura tradicional catalana. En aquell moment, la TRAM ja acumulava una notable experiència organitzativa després de cinc edicions del Festival Tradicionàrius, la mostra més important de la música d’arrel tradicional de les comunitats de llengua catalana.