Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El festival de Sitges inaugura amb un film barceloní sense ni rastre de català

|

- Publicitat -

Ni rastre de català a Barcelona, aquest és el supòsit lingüístic del qual parteix [Rec]2, que ha tingut una bona rebuda per part de públic i crítica.

De fet els mateixos directors, nascuts a Lleida i València, ja havien avisat que es tractava d’un film ‘autènticament espanyol’, on fins i tot hi sona ‘Suspiros de España’, de manera que malgrat de ser una producció ‘superlocalista’, cap dels actors diu una paraula en català. 

Publicitat

El film, que manté l’estructura de càmera subjectiva per tal de donar l’aparença de fals documental, aconsegueix trenar amb èxit la història dels nous protagonistes amb la dels que ja eren dins el bloc a la primera entrega. Conté importants referències altres pel·lícules del gènere i dosis d’humor per fer riure als espectadors. Un cop vistes les primeres reaccions, els responsables de [Rec]2 esperen que torni a ser un èxit i no descarten nous productes al voltant de la saga.

Premis per Walter Hill i Malcolm McDowell

La gala d’inauguració del festival, que tindrà lloc aquest dijous al vespre, permetrà entregar el premi ‘Màquina del Temps’ a Walter Hill, productor de la saga Alien, mentre que l’actor britànic Malcolm McDowell, intèrpret del terrible Àlex DeLarge a ‘La Taronja Mecànica’ de Stanley Kubrick, rebrà el gran premi honorífic del festival.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut