Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

El Festival de Cinema Eròtic celebrarà la setmana vinent la seva darrera edició a la Farga de l’Hospitalet de Llobregat

Els organitzadors del Festival Internacional de Cine Eròtic de Barcelona (FICEB) han confirmat que l’edició d’enguany, que comença el pròxim dimecres a la Farga de l’Hospitalet de Llobregat serà la darrera que se celebri en aquest recinte, després que fa un any l’Ajuntament d’aquesta localitat aprovés una moció on no es deixava fer aquest esdeveniment. En la presentació de l’edició d’aquest any, la quinzena, els portaveus de l’organització han explicat que encara no hi ha un recinte o indret per celebrar el Festival l’any vinent, tot i que segur que continuarà, i s’espera que l’anunci es faci durant aquesta edició.

Redacció
Redacció 28/09/2007

En la presentació d’aquesta 15ª edició del Festival Internacional de Cinema Eròtic de Barcelona (FICEB) s’ha insistit en què enguany hi haurà tant exhibició de pel·lícules i retrospectives com de la formació i la producció cinematogràfica dins de l’esdeveniment. Entre les novetats destaca una àrea específica dedicada al públic femení, on només podran entrar-hi dones o homes acompanyats de la seva parella, i que tindrà diversos tallers sobre sexualitat. A més hi haurà l’estrena mundial de la darrera producció de Rocco Siffredi, titulada ‘Furios Fucker’ i un homenatge a l’actor, productor i director Nacho Vidal que té més de 1.500 pel·lícules en la seva filmografia.

Aquesta edició, que se celebrarà del tres al set d’octubre al recinte de la Farga de l’Hospitalet de Llobregat, també tindrà un congrés de Webmasters X, a més d’ensenyar nous productes tecnològics en el sector. Els organitzadors del festival també han fet una clara aposta per l’associació no només dels directors, sinó dels actors i actrius, i aquestes presentacions també es faran en els dies del Festival. Enguany també s’ha fet un manifest contra la discriminació que pateix aquest tipus de cinema eròtic per la futura Llei del Cinema, i on es demana més suport a les administracions. Tot i això, el portaveu del FICEB, José Maria Ponce, ha remarcat que ‘hi ha unitat en el sector’ com demostra que en l’edició d’enguany participen molts expositors.

Ponce també ha donat dades de les catorze edicions anteriors del FICEB, com els 385.000 espectadors que han passat, 4.300 periodistes acreditats, 11.000 espectacles en directe, 800 actors pel Festival o més de 30 milions de fotografies que s’han fet. En la darrera edició de l’any passat hi van passar unes 58.000 persones. Tot i això, aquest serà el darrer any que la Farga acollirà el FICEB ja que una moció de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat fa un any instava a l’organització a buscar-hi un altre emplaçament. De moment no s’ha fet pública on es farà el pròxim any encara que s’espera conèixer la ubicació durant aquesta edició, ja que el FICEB ‘continuarà’.

A banda de l’exhibició de pel·lícules en competició al festival, els productes dels expositors o els espectacles en viu, amb concerts de música com el que farà ‘Maskaman, el mesias enmascarado del porno’, també hi hauran tallers per a futurs actors, concursos ‘de gola profunda’, empassar-se salsitxes, i es podrà veure el rodatge d’una pel·lícula X en directe a la Farga, dirigida per Pierre Woodman. També hi haurà classes d’interpretació, de direcció, a més d’àrees destinades al públic gai, lèsbic i fetitxista. En la presentació també s’ha fet referència al fòrum d’aquest sector de cine que tindrà lloc durant el festival i on es podran intercanviar experiències.