Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

El feixisme de Societat Civil Catalana té mal perdre

En una atenció als mitjans de comunicació al Parlament, a la que no ha acudit el president de l’entitat Josep Ramon Bosch -declarat admirador de l’ultra Blas Piñar-, el vicepresident de Societat Civil Catalana, Joaquim Coll, ha lamentat la pràctica d’”apartheid ideològic que, segons ell, es pretén des del nacionalisme contra aquells que no compartim la lògica tramposa del procés” i ha denunciat la manca de cultura democràtica i de neutralitat de les institucions. El motiu ha estat la decisió de la Mesa del Parlament d’admetre a tràmit la proposta d’ICV de formalitzar una queixa a Europa pel premi atorgat a l’entitat  que acusa de tenir vincles amb grups extremistes.

Redacció
Redacció 17/03/2015

La proposta admesa a tràmit que els posa tan nerviosos

El premi Ciutadà Europeu de l'Any que va lliurar recentment el Parlament Europeu a Societat Civil Catalana continua generant polèmica. Inicialment van ser els eurodiputats d'ERC, CiU i ICV-EUiA els que es van mostrar molestos amb el premi i ara és el grup parlamentari d'ICV-EUiA el que planteja elevar una queixa formal al Parlament Europeu.

La proposta d’ICV argumentava que el Parlament elevi la queixa a l’Eurocambra “ja que és una associació amb vincles amb grups extremistes com la Fundación Francisco Franco o el Movimiento Social Republicano, i és una entitat presidida per una persona declarada admiradora del líder feixista espanyol, Blas Piñar”.
Segons informa l’ACN Aquest dimarts al Parlament els vicepresidents de l'entitat, Joaquim Coll, Susana Beltrán i José Rosiñol s'han reunit, al matí, amb els grups parlamentaris de PPC i PSC i, a la tarda tenen previst fer-ho amb el de C's. També han agendat una reunió amb el grup de CiU pel proper dijous. Societat Civil Catalana vol reunir-se també amb ERC i ICV-EUiA per demanar-los explicacions. De moment ni republicans ni ecosocialistes han respost la petició i qui sí ho ha fet és la CUP, que ha rebutjar reunir-s'hi.