Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

El falangisme prolifera a Ciudadanos

Durant els darrers dies, han anat apareixent informacions que vinculen candidats de la formació amb l’extrema dreta. El darrer, Agustín Pérez, candidat a la llista de C’s Gijón, s’ha vist forçat a dimitir degut a la motxilla que arrossega.

Redacció
Redacció 15/05/2015

No tot s’hi val en campanya. Sumat a la plaga de candidats fantasmes, ara han començat a proliferar els candidats franquistes. Fins ara s’han descobert tres casos a la formació, però podria ser que n’apareguessin més. A banda de Agustín Pérez a Gijón, el número 12 de la llista de Múrcia, Javier Chacón, i el número 2 a Totana (també a la comunitat de Múrcia), Juan Carlos Carrillo, han passat tots dos per Falange Española. Cap d’aquests dos hauria renunciat.

El partit se li escapa a Rivera

És difícil controlar un partit que ha crescut tant en tant poc temps. No definir una ideologia clara i intentar-ho acaparar tot per agradar tothom comporta certs riscos. El no ser “ni de dretes ni d’esquerres”, ha acabat amb problemes també a Getafe, on el mes d’abril va haver-hi una purga d’exmembres de Falange i España 2000 que van obligar a Albert Rivera a sortir al pas per dir que estan intentant “fer una criva”. A tot això, se li han de sumar els problemes i les denúncies territorials de manipulació de primàries que han desembocat en un corrent crític intern; i tot això sense haver arribat a tocar poder encara.