Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

‘El Español’ rabiós:”les millors universitats són a Catalunya malgrat imposar el català”

Un altre rànquing situa l'excel·lència universitària de l'Estat espanyol a Catalunya. La Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat de Barcelona lideren, per aquest ordre, el tercer rànquing d'universitats més eficients de l'Estat. El diari de Pedro J. Ramírez, 'El Español', se n'ha fet ressò amb ressentiment. En un article es pregunta incrèdul “per què les millors universitats estan a Barcelona” i carrega contra la política catalana i la llengua, que fa les universitats “menys competitives”. 

Redacció
Redacció 10/05/2016
Un cop més les universitats catalanes encapçalen el top dels centres a l'Estat espanyol. Es tracta d'un llistat realitzat per la Fundación Conocimiento y Desarrollo (CyD), en el qual han analitzat 66 universitats, 44 públiques i 22 privades, i 948 titulacions d'un total de 14 àmbits de coneixement.
 
'El Español' hi dedica un article però aprofita per a malparlar de l'ús del català a les universitats de Catalunya. En aquest sentit sentencia: “Malgrat una clara majoria d'indicadors positius, les tres universitats de Barcelona punteres flaquegen en un mateix aspecte: els estudiants d'altres comunitats autònomes que es desplacen fins a la capital catalana per començar les seves carreres universitàries”.
 

Però no acaba aquí. L'article segueix amb el testimoni de Carles Ramió, vicedirector de Planificació de la UPF, que explica que “molta gent decideixi no anar a estudiar a Barcelona” per culpa del català. “El català ens fa menys competents”. No obstantaixò, Ramió ha desmentit aquesta afirmació del digital  'El Español' i assegura que ha demant una rectificació al diari de Pedro J Ramírez, segons informa El món. “És una de les notícies més manipulades que he vist mai, i no faré mai més cap entrevista amb aquest mitjà”, assegura Ramió.