Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

El domini ‘.cat’ és un èxit, segons el Washington Post

El Washington Post ha elogiat l’èxit del domini ‘.cat’ quan fa gairebé deu anys que està en marxa. Segons el diari nord-americà, des de la creació del ‘.cat’,“registrar dominis basats en una cultura ha esdevingut una manera força normal per protegir les llengües i cultures minoritàries a l’època de l’internet” i ha recordat la llarga llista de nacions que s’hi han apuntat, com Galícia, Euskadi, Gal·les o la Bretanya. 

Redacció
Redacció 14/05/2015

El ‘.cat’ creix any rere any més que cap altre domini a Espanya

A més, el rotatiu ha aplaudit que des que la iniciativa està en funcionament, els materials en llengua catalana a internet han crescut un 25%. A banda, diu que és la 17a llengua amb més articles a la Wikipedia, la vuitena en blocs a internet i també subratlla que el ‘.cat’ suma 88.000 webs, amb un creixement any a any “més ràpid que qualsevol altre domini a Espanya”.

“El franquisme pretenia aniquilar el català”

El Washington Post aprofita la lloança al ‘.cat’ per fer-se ressò de les crueltats que la llengua i cultura catalanes ha hagut de patir durant la història. “Catalunya va ser incorporada a Espanya el segle XVIII, i sistemàticament erosionada des de llavors”. El diari recorda que “una sèrie de monarques van desmantellar l’autogovern català en el segles XVIII i XIX” i també destaca l’autoritarisme de Franco, que “pretenia aniquilar la cultura catalana”.