Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

El documental de TV3 ‘Guernica, pintura de guerra’ aconsegueix una nominació als Emmy Interactius

El documental interactiu elaborat pel programa de TV3 ’30 Minuts’ i al qual s’hi va incorporar una aplicació per Windows Media Center, de Microsoft, ‘Guernica, pintura de guerra’ ha estat nominat als premis Emmy Interactive Award, en la categoria de millor programa interactiu. El programa, que forma part de la col·laboració entre Microsoft i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, narra la història del famós quadre de Picasso i complementa el documental amb un sistema interactiu pioner a l’estat espanyol que permet a l’espectador obtenir informació addicional a través de diferents aplicacions interactives.

Redacció
Redacció 11/04/2008

El documental narra la història del quadre de Picasso des de la seva creació fins a l’actualitat. Dóna notícia d’històries poc conegudes, com l’existència d’un informe del FBI que qualificava el pintor de perillós element comunista. També explica l’atemptat que va patir el quadre a Nova York amb motiu de la guerra del Vietnam i els intents de Franco per recuperar-lo.

El document aporta valuosos testimonis, com el de Roland Dumas, ministre d’Afers Exteriors de França amb François Miterrand i advocat de Picasso, i els de Maya Picasso, filla del pintor, Josep Palau Fabre, Jorge Semprún i Daniel Giralt-Miracle, entre d’altres.

L’emissió d’aquest documental a TV3 es va completar amb el desenvolupament d’un sistema interactiu, pioner a l’estat espanyol, que permetia ampliar l’experiència de l’espectador més enllà del documental. A part d’emetre’l en versió analògica tradicional, el reportatge es va emetre simultàniament al canal digital de TDT, a través del suport de Media Center i a una pàgina web d’Internet.

A través d’aquest dos nous marcs audiovisuals, el documental interactiu oferia als espectadors l’oportunitat de consultar informació addicional com poder veure les entrevistes completes dels personatges i experts que intervenen en el reportatge, tenir més informació sobre el quadre i el seu recorregut pel món abans d’arribar a Madrid, poder accedir a les biografies dels protagonistes o poder fer un anàlisi exhaustiu de la obre en qüestió, entre d’altres.

El projecte ha estat recentment guardonat amb la Musa de Plata dels premis Promax i amb la medalla de bronze del Gran Prix Internacional de la Universitat Internacional de Ràdio i Televisió (URTI), considerats, aquests últims, entre els més prestigiosos de la televisió.