Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

El discurs de Quim Monzó a Frankfurt, gratis a les llibreries

El brillant discurs de Quim Monzó en la presentació de la cultura catalana a la Fira de Frankfurt estarà disponible de forma gratuita. L’editor de Quaderns Crema i de tota l’obra de Quim Monzó, Jaume Vallcorba, ha publicat el discurs i ha distribuit en llibreries catalanes des d’avui i en sense pagar un cèntim de 4.000 exemplars del discurs que l’autor va pronunciar el 9 d’octubre per a la inauguració de la Fira.

Redacció
Redacció 14/11/2007

‘Doncs perquè si: ens sembla una deferència als lectors catalans i als de Quim Monzó en particular’. Amb aquest tan rotund com senzill argument justificava ahir l’editor de Quaderns Crema i de tota l’obra de Quim Monzó, Jaume Vallcorba, la distribució en llibreries catalanes des d’avui i en principi de forma gratuïta per als lectors de 4.000 exemplars del discurs que l’autor va pronunciar el 9 d’octubre per a la inauguració de la Fira del Llibre de Francfort, en la qual Catalunya va ser la convidada d’honor.

‘No hi ha obligació de comprar ni el seu últim llibre de contes, Mil cretins, (ja quatre edicions) ni cap de l’editorial: ho hem passat als llibreters perquè facin el que vulguin’, aclareix l’editor sobre com obtenir l’opuscle de 14 pàgines, en edició única, i que en la portada mostra a l’autor amb corbata i americana, l’excepcional abillament que va lluir aquell dia. El parlament s’ha convertit en un petit fenomen, com demostren les 65.000 descàrregues del mateix que fins a la setmana passada va comptabilitzar l’Institut Ramon Llull, que ho té penjat en la seva pàgina web.