Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

El díscol Echenique substituirà Pascual com a número 3 de Podemos

Pablo Iglesias intenta tancar la crisi que s’ha obert al capdavant de Podemos després de l’acomiadament fulminant de Sergio Pascual com a cap d’Organització del partit. Pascual, home de confiança d’Errejón va ser acusat de “gestió ineficient”. En el rerefons de tot encara hi ha la frustració post-electoral.

 

Redacció
Redacció 18/03/2016

Mentre segons l’anàlisi del CEO forces com En Comú Podem aguanten el cop, i Catalunya Sí Que Es Pot guanyaria representació al Parlament de Catalunya, l’olla de grills de Podemos a Espanya segueix bullint amb força després de l’acomiadament del fins ara secretari d’Organització de la formació, Sergio Pascual. En beneficiat de tot això és Pablo Echenique, que s’havia mostrat fins fa poc crític amb el discurs de Pablo Iglesias, fins el punt de participar i liderar conjuntament amb Teresa Rodríguez (Andalusia) un corrent crític que va perdre a Vistalegre, però que el va catapultar com a líder de Podemos a l’Aragó. Durant els darrers mesos, però, el líder aragonès ha anat moderant més les seves crítiques, i això li ha fet tornar a sumar punts dins l'organització.

La tria d’Echenique, exeurodiputat de la formació lila, s’entén com una picada d’ullet al sector més anticapitalista de Podemos, i una manera d’anul·lar el moviment Errejonista a base de donar el poder que els cercles regionals demanen, proposant un personatge que representa tot això. Cada vegada són més les veus que acusen Pablo Iglesias com la causa del fracàs post-electoral de Podemos, pel seu supremacisme intel·lectual, i Íñigo Errejón ha anat guanyant pes com a líder en contrapartida per la seva major empatia a l’hora de negociar.