Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

El dia de la revolució dels socialistes espanyolistes

Albiol s’ha aixecat aquest matí amb un bri d’esperança per la possibilitat que se li ha tornat a generar per repetir com a alcalde. CUP, ERC i ICV ja tenen l’acord de govern segellat i el PSC, necessari en la investidura, ja els havia assegurat els vots. Tanmateix, els socialistes estan frisosos per entrar a l’executiu i com que el bloc d’esquerres sobiranistes no està massa receptiu, diuen que els preocupa un govern massa sobiranista i tornen a flirtejar amb el PP. El PSC badaloní sembla més preocupat a assegurar-se un lloc a l’executiu municipal que amb qui i sobre què pactarà. 

Redacció
Redacció 09/06/2015

El somni de Rivera i Camacho: un govern unionista

García Albiol els ha fet una proposta formal d’acord d’estabilitat institucional per evitar que la ciutat no sigui un motor del procés cap a la independència. Els reclama un “esforç d’intel·ligència política” i fa extensiva l’oferta a C’s, que té un regidor. Podria ser un dels primers pobles en què el trio unionista emula el somni de Rivera i Camacho: un govern post 27-S unionista amb el ‘tonto útil’ socialista. El PSC de la localitat de moment ha dit que podria acceptar si Albiol fa un pas enrere, cosa que no passarà. Tot obert a Badalona, a mercè de l’espanyolisme i les ganes d’ocupar càrrecs dels socialistes.

Negociacions suspeses

D’altra banda, el mateix partit a nivell valencià ha suspès negociacions amb Compromís tant a la Generalitat Valenciana com als municipis. Diuen que n’estan farts de la insistència de Mònica Oltra per ser presidenta del país, mentre que ells permetran fer alcalde de València al candidat de Compromís.

Rita Barberá podria sortir reelegida de rebot? 

És un cas no tan diferent a Badalona, ja que de permetre governs més nacionalistes, passen a obrir la porta a l’espanyolisme ranci, sense tan esquitxat per la corrupció PP, però. Ciudadanos ja ha tret el cap i ha dit que està disposat a fer de president Ximo Puig (PSPV) mentre ells ocupin la batllia de la capital. Entre els dos no sumen majoria, així que Rita Barberá encara es podria veure beneficiada de rebot com a llista més votada i repetir al càrrec. El socialisme més espanyolista sorgeix la setmana de la constitució dels ajuntaments, amb resultat encara incert. El desenllaç, com a molt tard aquest dissabte.