Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El detall que evidencia que Europa no ha acatat el 155

Redacció| “130è president del Govern de Catalunya”. Així han presentat Carles Puigdemont, i així apareixia al cartell amb el seu nom, a la conferència de la Universitat de Copenhaguen que aquest matí ha tingut en vil el panorama polític i mediàtic nacional i internacional. Ni president cessat, ni president destituït, com li hagués agradat a Mariano Rajoy. 

Redacció
Redacció 22/01/2018
En un moment en que l'unionisme intenta impedir la investidura de Puigdemont (tot i la seva victòria a les urnes i la insistència dels catalans que és el president legítim de les seves institucions), el president a l'exili ha tornat a demostrar que l'eliminació de l'autogovern a Catalunya amb l'aplicació del 155 ha deixat en evidència l'Estat espanyol davant Europa, que no ha acatat aquesta repressió via Constitució espanyola. 

En una sala plena a vessar de públic i periodistes, Puigdemont ha convençut de nou els europeus de la manca de legitimitat del Gobierno Rajoy per marcar el camí dels catalans i ha desautoritzat les mesures autoritàries i repressives que usen en aquest sentit. Un simple cartell ha demostrat que l'Estat s'està quedant sol a Europa.