Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

El dèficit fiscal de manera gràfica

Que el dèficit fiscal que pateix Catalunya és insostenible ho sabem tots els catalans, que patim a diari la falta d’infraestructures i recursos perquè la nostra societat funcioni amb les […]

Redacció
Redacció 13/07/2007
Que el dèficit fiscal que pateix Catalunya és insostenible ho sabem tots els catalans, que patim a diari la falta d’infraestructures i recursos perquè la nostra societat funcioni amb les condicions que ens mereixem. Les rodalies de Renfe, l’aeroport, la sanitat catalana o la xarxa de carreteres són alguns dels sectors que continuen patint dècades d’inversions insuficients.

Així, els catalans hem anat cedint religiosament a Madrid els nostres impostos mentre que l’Estat espanyol ha anat fent-se el ronso i destinant els milions i milions d’euros catalans a “desenvolupar” altres regions a canvi de subdesenvolupar Catalunya.

A dia d’avui, Catalunya ha perdut competitivitat en molts sectors, i els catalans no tenim cap dubte que la culpa és l’espoli fiscal a què ens sotmet el Govern espanyol. El mateix Zapatero ho té clar, ja que es nega reiteradament a publicar les balances fiscals.

Avui us oferim una nova manera de visualitzar el dèficit fiscal, gràcies als companys del Cau del Drac. Tot seguit veureu un mapa de Madrid i Barcelona els anys 1993,  2000 i 2007. Si ens fixem en l’evolució que durant aquests 14 anys ha patit Madrid, el canvi és espectacular: han anat construint cinturons orbitals fins al punt que en 14 anys la fesomia de Madrid pel que fa a carreteres ha patit un canvi irreconeixible.

Barcelona, en canvi, es manté idèntica durant els darrers 14 anys, víctima d’un dèficit d’inversions que ja dura massa i resulta inadmissible. Jutgeu-ho vosaltres mateixos:

imatge