Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

El Defensor del Poble defensa la “independència” dels magistrats del Tribunal Constitucional

El Defensor del Poble, Enrique Múgica, defensa la ‘independència’ dels magistrats del Tribunal Constitucional (TC) a l’hora de dictar sentència i considera poc respectuosa la valoració d’aquests professionals ‘cap a un costat o un altre’, en referència a la recusació de dos magistrats conservadors per part del Govern. Respecte aquesta exclusió, Múgica ha deixat clar que ‘no opina absolutament res’ i ha demanat respecte al TC, ‘una de les majors institucions del país’. El defensor estatal dels drets dels ciutadans ha fet aquestes declaracions després d’inaugurar unes jornades de coordinació dels ‘ombudsman’ de l’estat espanyol.

Redacció
Redacció 23/10/2007

El Defensor del Poble ha evitat aquest dilluns valorar la recusació de dos magistrats del TC per part del Govern, apel·lant al respecte. ‘No opino absolutament res, el respecte total que tinc a l’Alt Tribunal m’impedeix parlar sobre aquest tema’, ha afirmat Enrique Múgica per respondre els periodistes. El defensor dels ciutadans ha afegit que ‘tots els ciutadans’ han de respectar de la mateixa forma la cambra jurídica i ha considerat una mostra de poc respecte la valoració dels magistrats cap a una tendència política més o menys conservadora perquè, al seu parer, són independents.

Dins del poder judicial, segons ha argumentat Múgica, els jutges actuen de forma independent a les seves idees i quan dicten una sentència ho fan amb aquesta independència, ‘subjectes a la llei i a la norma’, segons el matís del Defensor del Poble. Sobre el recurs de la seva institució a l’Estatut de Catalunya, Enrique Múgica ha utilitzat el mateix argument del respecte per evitar fer cap declaració. ‘Està en mans de l’Alt Tribunal i no vull opinar fins a esperar les interlocutòries’, ha afirmat Múgica, que rebutja fer elucubracions sobre si la sentència serà cap a un sentit o altre. Respecte el temps que falta perquè el TC dicti sentència sobre els recursos a l’Estatut, el Defensor del Poble ha afirmat que ‘estem en mans de Déu’.