Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El CSN diu que la incidència en la refrigeració d’Ascó II del desembre passat no va suposar cap risc

|

- Publicitat -

Arran del succés que la central nuclear d’Ascó II va notificar el desembre passat, relacionat amb el calibratge dels cabalímetres, el CSN va organitzar una inspecció que es va dur a terme els 8 i 9 de gener passats.

Després de revisar la informació obtinguda en aquesta inspecció, el CSN va tornar a avaluar algunes de les proves que s’havien fet a la central el 2008. Les anàlisis que es van fer el desembre van donar resultats positius. No obstant això, en algunes de les proves anteriors, el cabal de l’aigua d’alguna bomba d’aigua d’alimentació auxiliar va ser lleugerament inferior al que dicten les Especificacions Tècniques de Funcionament (ETF).

Publicitat

Tot i això, en tot moment, segons el CSN, va estar per sobre del cabal necessari per complir la funció de seguretat de refrigeració del combustible. Segons ha comunicat el CSN en una nota de premsa, la incidència no ha suposat ‘cap risc per la població ni per al medi ambient’.

L’Escala Internacional de Successos Nuclears és una eina de treball que permet catalogar els successos que passen a les instal·lacions nuclears de manera homogènia. La composen vuit nivells, del 0 al 7, segons la seva incidència.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut