Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

El Corte Inglés construirà uns grans magatzems a Badalona

Pocs mesos després d’inaugurar el centre comercial Màgic Badalona, l’Ajuntament de la ciutat ha arribat a un acord amb el Corte Inglés per a la construcció d’uns grans magatzems. El nou equipament comercial se situarà en uns terrenys de ‘Can Llamas’, a tocar de l’autopista, que ja són propietat del gegant empresarial. La inversió que el Corte Inglés farà a Badalona serà de més de cent milions d’euros. A més dels grans magatzems, es faran diverses obres d’urbanització per facilitar la seva connexió amb la trama urbana existent i un enllaç fluid amb l’actual sector comercial de la ciutat. En els pròxims mesos es redactarà un Pla de Millora Urbana del sector que contemplarà l’execució d’aquestes obres.

Redacció
Redacció 17/02/2009

L’alcalde de Badalona, Jordi Serra, diu que l’aposta que fa el Corte Inglés a la ciutat evidencia la seva ‘potència socioeconòmica’ respecte del seu entorn més proper. Igual que ha succeït a altres poblacions on s’ha implantat la firma, explica Serra, l’obertura dels grans magatzems donarà a Badalona un gran ‘valor afegit’.

A banda de la inversió que es farà a la ciutat, la implantació del Corte Inglés generarà, segons estima l’Ajuntament, prop d’un miler de llocs de treball, entre directes i indirectes. Es preveu que la conclusió de tot el procés que ara s’inicia i, per tant, l’obertura dels grans magatzems, trigui quatre o cinc anys en arribar. Només la construcció de l’edifici requereix d’uns trenta mesos d’obres.

Segons l’alcalde, Jordi Serra, Badalona tindrà temps durant els pròxims anys per adaptar-se a la nova realitat. La implantació dels nous grans magatzems, explica, esdevindrà un nou ‘pol d’atracció’ per a la ciutat, més enllà del seu àmbit d’influència directe. Serra assegura que aquesta és una ‘oportunitat de futur i un factor afegit de dinamisme, al servei de tots els badalonins’.