Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El correu de Hotmail ja parla català

|

- Publicitat -

Des d’aquest divendres tots els usuaris de Hotmail podran configurar la interfície dels seus comptes de correu en català. Simplement hauran de modificar l’idioma de per defecte de la interfície accedint a l’opció de configuració que apareix a la pantalla d’entrada al servei. D’aquesta manera, tots els serveis de Windows Live de Microsoft, entre els quals es troba Hotmail i el Windows Live Messenger, ja estan disponibles en català. La traducció dels altres programes del paquet està disponible des del desembre passat.

La Plataforma per la Llengua ha dit que la traducció ha arribat ‘en part’ gràcies a la campanya que va començar fa uns anys, amb la qual reclamava que la companyia inclogués el català en tots els productes de gran consum. L’organització va denunciar el 2007, mitjançant la compra de www.hotmail.cat, el ‘tracte discriminatori que partia la comunitat lingüística catalana’ perquè el servei de correu no estava disponible en català. Ara, aquest domini és de Microsoft i permet igualment accedir a la versió en català de Hotmail i del Windows Live.

Publicitat

L’entitat ha felicitat Microsoft per incorporar el català entre els idiomes en què està disponible la interfície de Hotmail. Tot i això, ha recordat en una nota de premsa que correus d’altres multinacionals, com el GMail de Google, ja estan disponibles en català ‘des de fa temps’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut