Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

El correu de Hotmail ja parla català

Tots els usuaris del servei de correu electrònic Hotmail de Microsoft podran veure’n la interfície en català a partir d’aquest divendres. Ja s’ha finalitzat la traducció a la llengua catalana de tots els serveis de Windows Live. A la vegada, Microsoft ha satisfet una petició històrica de la Plataforma per la Llengua, que ha assegurat que la traducció ha arribat ‘en part’ gràcies a la seva tasca. El 2007 l’organització va denunciar ‘el tracte discriminatori que patia la comunicat lingüística catalana’ mitjançant la compra de ‘hotmail.cat’. Ara, aquest domini és de Microsoft i és la porta a la nova versió catalana d’un dels serveis de correu electrònic més populars de tot el món.

Redacció
Redacció 20/02/2009

Des d’aquest divendres tots els usuaris de Hotmail podran configurar la interfície dels seus comptes de correu en català. Simplement hauran de modificar l’idioma de per defecte de la interfície accedint a l’opció de configuració que apareix a la pantalla d’entrada al servei. D’aquesta manera, tots els serveis de Windows Live de Microsoft, entre els quals es troba Hotmail i el Windows Live Messenger, ja estan disponibles en català. La traducció dels altres programes del paquet està disponible des del desembre passat.

La Plataforma per la Llengua ha dit que la traducció ha arribat ‘en part’ gràcies a la campanya que va començar fa uns anys, amb la qual reclamava que la companyia inclogués el català en tots els productes de gran consum. L’organització va denunciar el 2007, mitjançant la compra de www.hotmail.cat, el ‘tracte discriminatori que partia la comunitat lingüística catalana’ perquè el servei de correu no estava disponible en català. Ara, aquest domini és de Microsoft i permet igualment accedir a la versió en català de Hotmail i del Windows Live.

L’entitat ha felicitat Microsoft per incorporar el català entre els idiomes en què està disponible la interfície de Hotmail. Tot i això, ha recordat en una nota de premsa que correus d’altres multinacionals, com el GMail de Google, ja estan disponibles en català ‘des de fa temps’.