Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

El Correllengua 2008 reivindica l’ús del català com a llengua de futur al carrer

El Correllengua reivindica a Lleida l’ús del català al carrer com a llengua de futur. A la cercavil·la hi ha participat diverses entitats de Lleida com ara els gegants del Col·lectiu Cultural Cap-pont, el Grup Cultural Garrigues, gegants de Pardinyes, diables de Lleida o el Ball de bastons del pla de l’aigua entre altres. Amb aquesta iniciativa es vol promoure l’ús social del català, no només a les institucions, sinó com a llengua vehicular d’expressió al carrer i com a element de futur.

Després d’una cercavila des de l’auditori fins a l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), s’ha procedit a la lectura del manifest per la llengua i un ball de sardanes.

Redacció
Redacció 27/10/2008

El manifest de la tretzena edició del Correllengua, tal com s’ha llegit en actes celebrats a diverses poblacions a reu de Catalunya, explica que tot i els avenços en el coneixement de la llengua, el seu ús retrocedeix en els espais més elementals com el carrer i per això és reclama que no sigui només una llegua d’ús oficial, sinó de carrer.

El manifest també reivindica la protecció que la llengua ha de tenir de l’Estat espanyol, i que segons la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL), no té tot i estar escrit a la Constitució. Així mateix es reivindica l’aplicació de la llei de normalització lingüística per afavorir un ús corrent del català. Un altre factor que denuncia el manifest del Correllengua és l’ofegament econòmic al que, segons diu, està sotmetent l’Estat a Catalunya.