Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

El Correllengua 2007 començarà a Barcelona l’11 de setembre i denunciarà la tercera hora de castellà

El ‘Correllengua’ 2007 començarà l’11 de setembre a Barcelona, sota el lema ‘Parla’m’, i passarà per unes 400 poblacions per finalitzar a Perpinyà el 3 de novembre. Els portaveus de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana (CAL), han presentat a la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) l’edició d’enguany, que aprofitarà per denunciar la tercera hora de castellà a Primària imposada pel govern espanyol.

Redacció
Redacció 20/08/2007

A més dels dies d’inici i cloenda, altres cites destacades del Correllengua d’enguany seran a Fraga, el 29 de setembre, i a València, el 9 d’octubre. El portaveu de la Coordinadora d’Associacions en defensa de la Llengua catalana (CAL), David Vila, ha explicat a Prada que enguany el ‘Correllengua’ animarà als ciutadans a expresar-se en contra de la llei de l’anomenada tercera hora de castellà.

Aquest no serà, però, l’únic debat present al Correllengua d’enguany, on també tindrà presència la futura Fira del Llibre de Frankfurt, on Catalunya serà cultura convidada; la immigració com a element d’integració i cohesió social, i la necessitat que el Parlament pugui convocar referèndums, a través de la campanya ‘Decideixo decidir’.

El ‘Correllengua’ té com a objectius garantir la normalitat de la llengua catalana, acabar amb la menysvaloració de la cultura catalana i presentar-la arreu del món com a ‘una cultura innovadora, integradora i desacomplexada’, segons els seus organitzadors. A més, pretén reclamar la unitat i l’oficialitat de la llengua catalana en tot el seu territori.