Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El consum de raïm podria ajudar a reduir els riscos cardiovasculars

|

- Publicitat -

Els investigadors van fer moltes comparacions entre les rates que consumien la dieta de l’experiment i les rates control que no rebien el raïm en pols, incloent algunes que rebien una dosi lleu d’un fàrmac comú per a la pressió arterial.

Després de 18 setmanes, les rates que van rebre la dieta enriquida amb el raïm en pols tenien una pressió arterial més baixa, un millor funcionament cardíac, menys inflamació en l’organisme i menors signes de dany muscular cardíac que les rates que menjaven la mateixa dieta salada però que no rebien el suplement de raïm.

Publicitat

Les rates que rebien el medicament antihipertensiu, la hidrazina, juntament amb la dieta salada tenien també una menor pressió sanguínia, però els seus cors no estaven protegits del dany com els del grup que prenia raïm.

Segons explica Mitchell Seymour, director de l’estudi, “aquests descobriments donen suport a la nostra teoria que alguna cosa del raïm té un impacte directe sobre el risc cardiovascular, més enllà de reduir la pressió sanguínia que sabem pot procedir d’una dieta rica en fruites i vegetals”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut