Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

El consum de raïm podria ajudar a reduir els riscos cardiovasculars

El consum de raïm podria ajudar a reduir els riscos cardiovasculars, segons suggereix un estudi de la Universitat de Michigan a Ann Arbor (Estats Units) que es publica en la revista ‘Journal of Gerontology: Biological Sciences‘. Els investigadors van fer els seus experiments en rates de laboratori i van observar que tot i que els seus resultats són molt encoratjadors, caldrà fer més estudis.

Els científics van estudiar l’efecte d’un consum regular de raïm de taula que es barrejava en la dieta de les rates en forma de pols com a part d’una dieta alta o baixa en sal. Les rates de l’estudi havien estat escollides de manera selectiva per desenvolupar hipertensió quan se les alimentava amb una dieta salada.

Redacció
Redacció 29/10/2008

Els investigadors van fer moltes comparacions entre les rates que consumien la dieta de l’experiment i les rates control que no rebien el raïm en pols, incloent algunes que rebien una dosi lleu d’un fàrmac comú per a la pressió arterial.

Després de 18 setmanes, les rates que van rebre la dieta enriquida amb el raïm en pols tenien una pressió arterial més baixa, un millor funcionament cardíac, menys inflamació en l’organisme i menors signes de dany muscular cardíac que les rates que menjaven la mateixa dieta salada però que no rebien el suplement de raïm.

Les rates que rebien el medicament antihipertensiu, la hidrazina, juntament amb la dieta salada tenien també una menor pressió sanguínia, però els seus cors no estaven protegits del dany com els del grup que prenia raïm.

Segons explica Mitchell Seymour, director de l’estudi, “aquests descobriments donen suport a la nostra teoria que alguna cosa del raïm té un impacte directe sobre el risc cardiovascular, més enllà de reduir la pressió sanguínia que sabem pot procedir d’una dieta rica en fruites i vegetals”.