Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

El conseller Llena vol fomentar la presència dels productes catalans de qualitat als lots de Nadal

El conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, ha fet arribar una carta al conjunt de l’Administració catalana (conselleries, Ajuntaments, Consells Comarcals, entre altres) en la qual demana la seva implicació perquè sigui més notòria la presència dels productes catalans amb Denominació d’Origen Protegida (DOP) i Indicació Geogràfica Protegida (IGP) en les celebracions i actes públics. En aquest sentit, el responsable del DAR manifesta, en aquesta carta, que una manera d’impulsar la promoció dels productes catalans de qualitat seria tenint-los presents alhora de confeccionar els lots de Nadal.

Redacció 19/11/2007

Una de les apostes clares del departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) és el foment d’un model agroalimentari competitiu, basat en la qualitat i en l’excel·lència dels nostres productes, on l’origen esdevé un element que dóna valor diferencial. Els productors d’aliments amb DOP i IGP estan representats per la Federació Catalana de Productors d’Aliments de Qualitat, federació que també comparteix la necessitat d’impulsar la promoció de tots aquests productes.

Des del DAR s’estan fent tot un seguit d’accions per donar a conèixer la qualitat dels productes catalans. Exemples es troben en la participació, a través de Prodeca, a diferents fires i mostres, tant catalanes com estrangeres. En aquests moments, també s’està duent a terme la campanya de promoció ‘Catalunya, Us ve de gust?’, a les Sales VIP d’Ibèria dels aeroports de Madrid i Barcelona.

D’altra banda, s’estan impulsat espais, microespais i patrocinis a diferents mitjans televisius i radiofònics catalans perquè la població conegui les excel·lències dels aliments que tenen una Denominació d’Origen Protegida (DOP) i una Indicació Geogràfica Protegida (IGP). D’una manera didàctica, es donen a conèixer receptes que inclouen aquests productes i s’exposen les qualitats i beneficis del seu consum.

Les subvencions

El DAR promociona els productes catalans de qualitat amb una subvenció de 560.000 euros. Es tracta d’unes subvencions per al foment de les activitats d’informació i promoció dels programes de qualitat dels aliments. Aquest dilluns el DOGC publica l’ordre de les bases reguladores d’aquestes subvencions i la convocatòria de les corresponents a l’any 2007. Les subvencions que estableix aquesta Ordre tenen el caràcter de cofinançades amb la Unió Europea, d’acord amb el que preveu el Programa de Desenvolupament Rural (PDR) 2007-2013 i aniran a càrrec del pressupost del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya per a l’any 2008, per una quantia màxima de 560.000 euros.